Lőrinci Hírmondó

A Lőrinci Hírmondó Pestszentlőrinc-Pestszentimre, Budapest XVIII. kerületének mindennapjaival, elsősorban közéleti-közérzeti momentumaival foglalkozik. A blog a hazugság, a megtévesztés, a csalárdság ellen foglal állást, és teszi mindezt úgy, hogy szórakoztatni szeretne. Görbe tükör ez, amit nem szabad odadobni az ószeresnek... Ha Önnek van infója, témafelvetése, fotója, ötlete, kérjük írjon nekünk ide: lorincihirmondo@yahoo.com.

Friss topikok

HTML

I LÓVÉ – Labirintusba kerül, aki gazdasági szakembereink fizetését kutatja

2011.10.14. 09:38 | Lőrinci Hírmondó | Szólj hozzá!

Szemlátomást nagy az ellenzéki küszködés azért, hogy a most már Városgazda Zrt.-nek nevezett, a NASA-űrközpont szociometriai szerkezeténél is bonyolultabb szervezet vezéreinek és alvezéreinek fizetéséről minél többet tudjon meg a jónép. Se szeri, se száma az interpellációknak, amelyek a titkokat fürkészik, különös tekintettel arra, hogy az önkormányzat miért dolgoztat annyiért és olyankokkal, akiknek annyi közük van a kerülethez, mint Charlie Sheen medencében hagyott guminőinek.

Odavágós, a pénznek hívott csereeszközök fejekre bontott mennyiségét firtató kérdést sokat kapott már a Városgazda Zrt. – hogyaszondja: például miért kapnak prémiumot az amúgyis tiszteségesen megfizetett önkormányzati leányvállalati munkatársak?
A magát ellenzéknek nevezett gittegylet nemrég például arról számolt be, hogy Tóth-Tibor József, Tóth Tibor József, Tóthtibor József (gondban lehetnek ismerősei, amikor az okostelefonok „first” és „last” name-t kérnek) és Banyár László vezérigazgató közel tízmillás prémiumot (Jó kezekben!, ugye...) vett fel akkor, amikor minden a takarékosságról szól. Egyelőre mi is csak tapogatózunk, hogy a nevezett urak mivel érdemelték ki az appanázst – tippmix –, dehogy ne érje szó a ház elejét, megpróbáltuk egyszerű eszközökkel kideríteni.

Nem sok sikerrel. A www.bp18.hu-n ugyanis rákattintottunk a megfelelő linkre, ahol a következőt találtuk:
„A köztulajdonban álló gazdasági társaságok takarékosabb működéséről szóló 2009. évi CXXII törvény alapján közzéteendő adatok (többek között a Vagyon18 Zrt. vezető munkavállalók és tisztségviselők pénzbeni juttatásai, a Projekt18 Kft. vezető munkavállalók és tisztségviselők pénzbeni juttatásai, a TH18 Létesítménygazdálkodási Kft. vezető munkavállalók és tisztségviselők pénzbeni juttatásai) megtekinthetők a gazdasági társaság saját honlapján.”

Nagy az internet, kicsi a fantáziánk, kattintottunk tovább. Nem meglepő, hogy használható információkhoz nem jutottunk. Mondjuk ki bátran, egy átlagolvasó kedvét annál jobban nem lehet elvenni a keresgéléstől, ha annyi klikkelési lehetőséget kap egy oldalon, amennyi esélye annak van, hogy az aminosavak spontán módon polipeptidekké rendeződnek egy kísérleti laboratóriumban.

Rosszhiszeműek vagyunk, és nem hiszünk senkinek: azt gondoljuk, a cél éppen ez...
Lehet, hogy plusz hatórányi kereséssel megoldottuk volna a problémát, de azért nem gondolja senki, hogy esetleg transzparensebb módon lehetne kitenni egy "személyi állomány fizetései dobozkát", amiben mindenki javadalmazása megtalálható?
 

Muszáj ez a játék? Nem érné meg egyszerűbben?
Azt gondoljuk megérné, de hát a kommunikációs stratégiára köbö annyi ráhatásunk van, mint a zilabeli kölestorta-receptre.

 

Címkék: fizetés tóth tibor városgazda banyár

A bejegyzés trackback címe:

https://lorincihirmondo.blog.hu/api/trackback/id/tr93302138

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása