Lőrinci Hírmondó

A Lőrinci Hírmondó Pestszentlőrinc-Pestszentimre, Budapest XVIII. kerületének mindennapjaival, elsősorban közéleti-közérzeti momentumaival foglalkozik. A blog a hazugság, a megtévesztés, a csalárdság ellen foglal állást, és teszi mindezt úgy, hogy szórakoztatni szeretne. Görbe tükör ez, amit nem szabad odadobni az ószeresnek... Ha Önnek van infója, témafelvetése, fotója, ötlete, kérjük írjon nekünk ide: lorincihirmondo@yahoo.com.

Friss topikok

HTML

ValóVilág18 – A "NYUGODT ERŐ" tagjaival folytatódik a beszavazóshow!

2011.10.14. 11:27 | Lőrinci Hírmondó | 1 komment

Tisztelt Publikum! A Lőrinci Hírmondó szerkesztősége folytatja meghirdetett valóságshowját: közéleti szereplőinknek lehetőséget biztosítunk arra, hogy újra és újra megméretessék magukat a kerület színe előtt. A játék egyszerű: rendszeresen kiválasztunk Pestszentlőrinc-Pestszentimre ismert közéleti személyiségük közül hármat, akikre Önök kommentekben szavazhatnak. A „Nyugodt Erő” kategóriája következik a második részben. A vadnyugat kóbor lovagja, a mágusok etalonja és az AXE reklámarca.

 

Az első kategória jelöltjei, a HELYES PASIKról itt olvashat...

A "NYUGODT ERŐ" kategória

 

VILMÁNYI GÁBOR – MSZP

Egyéni képviselő – a 7. számú egyéni választókerület képviselője.
A Testületi, Ügyrendi és Koordinációs Bizottság elnöke.

 

Nagyon nem irigyeljük azokat a 60 év feletti, az amerikai westernfilmek hőseire mindig is idolként tekintő kerületi háziasszonyokat, akik egy zavartalannak indult hétvégi bevásárláson találkoznak ezzel a pimaszul sármos, Robert Redfordot és egy öregedő coloradói szenátort egyaránt megidéző úriemberrel – tutira összeroskadnak a vizuálkéjtől. A jó karban lévő szocialista politikus az egyik kedvenc celebje a Havanna lakótelepieknek. Nem csoda, hogy csont nélkül jutott be a képviselő-testületbe – az MSZP-sek közül egyedüli "egyéni" jelöltként. Hogy ebben mennyi szerepe volt annak, hogy az einsteini relativitás-elmélet lakásügyekre vonatkozott egyenletét ő találta fel (minden relatív, még az önkormányzati lakások megítéléseinek ügyei is), nem tudni. Az azonban biztos, hogy a nyugodtság okozta ránctalanság, a fület szabályosan keretező barkók és a megnyugtató szemek példásan testesítik meg a harmonikus életszemléletet. Dehát, aki szocialistaként élt ebben a kerületben az elmúlt hatvan évben, annak mi gondja is volt, kérem szépen?

KARDOS GÁBOR – FIDESZ

Egyéni képviselő – a 9. számú egyéni választókerület képviselője.
A Tulajdonosi Bizottság alelnöke és a Pénzügyi Ellenőrzési Bizottság tagja.

 

Annak idején Tolkiennek bizonyára voltak magyar kapcsolatai, amikor a jóságos varázslók archetípusának "megrajzolásához" keresett alanyokat. Ez a magyar kapcsolat bizton büszkén számolt be arról, hogy a XVIII. kerület egyik ikonikusan attraktív polgára milyen jegyekkel rendelkezik, és lám, lám, ezek a jegyek a korral együtt csak erősödnek. Nem nehéz észrevenni a jóságos, nyugodt szemléletmód külső vonásait, és azt sem, hogy képviselőnk sokkal többet tud annál, mint amit elsőre feltételeznénk. Ezek a jellemvonások pedig remekül beleillenek abban a képbe, amit mi varázsló-mémnek nevezünk. Némi zavart egyetlen dolog okoz: a Jock Ewingot kopírozó rodeónyakkendő (fémbetéttel természetesen), amely Kardos Gábort inkább egy texasi rónákról ideteleportált állattenyésztőnek mutatja, nem pedig a 9-es választókerület autentikus lakójának.


GÖNCZÖL ANDRÁS – JOBBIK

Listás képviselő.
A Pénzügyi Ellenőrzési Bizottság elnöke.

 

Nehezen szólalunk meg, mert egyrészt már látunk beszédes képet a jelöltről, másrészt túl sok mindent kell vele kapcsolatban helyre raknunk ahhoz, hogy tisztán és érthetően rajzolódjon ki előttünk a magabiztosság és a nyugodtság arcéle. Ennek legbiztosabb kapaszkodója a be nem gombolt ingnyakgomb, ami amolyan hányaveti módon mutatja mindazt, amit mi érett, Ernyey Bélát irigyelő eleganciának hívunk. Ez a kép simán lehetne az AXE 50 év felettieknek számára készült dezodorkollekció vezető képkreatvíja, de mi nem állunk meg ennél, és kiemeljük azt is: a laza mosoly minden bizonnyal erős humorérzék és frappáns életvezetési technikák birtoklását is jelzi. Az igazi izgalmat azonban az adja, hogy Gönczöl úr a Jobbik képviselője, ami rendkívül meglepő a Novák Előd arcához szokott közegben. Mi azonban hiszünk a magyar feltámadásban, és abban is, hogy a párt megtalálja majd a  külsőleg is eurokonform alakjait.
 

Legközelebb az "Okostojások" kategória szereplőit ismerhetik meg!

Tartsanak velünk akkor is!

Címkék: kardos gönczöl valovilag18 vilmányi

A bejegyzés trackback címe:

https://lorincihirmondo.blog.hu/api/trackback/id/tr473302391

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hígagyú 2011.10.16. 12:07:42

T. "szerkesztőség"!

Nincs a jobbiknál egy kicsit tehetségesebb ember a blogíráshoz?
Hiba és tévinformációk tömege van a cikkekben. Illetve félinformációkból próbál egy egészet kikerekíteni, sikertelenül.
Az írások sokszor terjengősek, és érthetetlenek.

Videókat téves helyszinre "helyez", téves megállapításokkal, képeket dilettáns módon photoshoppol, és mindenről a lorincimagazin.blog.hu jut eszébe, illetve szinte mindíg onnan táplálkozik. Ez utóbbi nem baj, -én is szoktam olvasni, kommentelni azt az oldalt is-, de egy blog ne egy másik blogból próbáljon megélni.
Ellenben tényleg lehet találni olyan híreket a kerületben amiről érdemes lenne írni, és ezt nem pótolja a bárgyú személyfikázás, amit szintén nagy dilettantizmussal és ki tudja miért művel.

Igazi híreket, probléma felvetéseket tessenek alkotni.
süti beállítások módosítása