Lőrinci Hírmondó

A Lőrinci Hírmondó Pestszentlőrinc-Pestszentimre, Budapest XVIII. kerületének mindennapjaival, elsősorban közéleti-közérzeti momentumaival foglalkozik. A blog a hazugság, a megtévesztés, a csalárdság ellen foglal állást, és teszi mindezt úgy, hogy szórakoztatni szeretne. Görbe tükör ez, amit nem szabad odadobni az ószeresnek... Ha Önnek van infója, témafelvetése, fotója, ötlete, kérjük írjon nekünk ide: lorincihirmondo@yahoo.com.

Friss topikok

HTML

Nem a helyi vezetők rendelték meg a Gyurcsány-tüntetésre invitáló kerületi telefonhívásokat

2011.10.03. 16:47 | Lőrinci Hírmondó | 2 komment

 

Nem kaptak egyértelmű utasítást a helyi szocialisták, hogy részt vegyenek-e a Gyurcsány Ferenc gyanúsítotti meghallgatásának időpontjára időzett szimpátiatüntetésen – értesült a Lőrinci Hírmondó. A hezitálás oka: a Kőrös Péter vezette Demokratikus Koalíció Platform tagjait folyamatosan kérdőre vonják zűrös ügyeik miatt az ellenérdekelt, Mesterházy Attila felé húzó csoport tagjai. A telefonok viszont csörögtek...

Kétszer hívták fel a hétvégén a helyi szocialistákat az MSZP-aktivisták, hogy minél többen vegyenek részt a Gyurcsány Ferenc melletti szimpátiatüntetésen a volt kormányfő Központi Nyomozó Főügyészség gyanúsítotti kihallgatásán – értesültünk egy „félretárcsázás” után; az aktivisták adatbázisába ugyanis belekerültek olyan XVIII. kerületi lakosok is, akikről a helyi vezetés tévesen azt gondolja: a párt tagjai közé sorolandóak.

Manipulálták az időseket

A telefonhívásokban konkrétan elhangzott: a szocialista szervezők buszt indítanak abban az esetben, ha a szimpatizánsok tömegesen akarnak eljutni a tüntetésre. Az aktivisták egy nap alatt, szombaton "kérdezték le" (itt: hívták fel) az adatbázisban szereplőket; a vasárnapi hívások már azt tudakolták, hogy igénybe veszik-e az ingyenes járatot, vagy alternatív eszközökkel indulnak a helyszínre. A Hírmondónak eljutatott levélben a szerző közli: „egyértelmű volt, hogy mindkét telefonhívás csupán azt szerette volna elérni, hogy a téma iránt érdeklődést vessen fel”.

Lementek hídba

Egyéb forrásokból azonban arról értesültünk, hogy a telefonhívásokat nem a helyi vezetők rendelték meg. Ennek elsősorban az az oka, hogy továbbra sem lehet tudni, hogy a XVIII. kerületi szervezet Mesterházy Attila megújulási, vagy Gyurcsány Ferenc szakadási politikáját támogatja. Belső forrásunk azonban jelzi: „az egyértelmű állásfogalalás csupán szimbolikus jelentőséggel bírna, ugyanis nagyjából már lehet látni az erővonalakat”.
Eszerint Kőrös Péter képviselő-testületi frakcióvezető a Gyurcsány-féle csoport, a volt polgármester, Mester László pedig a Mesterházy-féle tömörülés vezetője. A „híd szerepét”, a függetlennek bélyegzett Civil Mozgalom budapesti elnöke, volt kerületi alpolgármester, Ferencz István látja el. A beszámolók szerint azonban Ferencz jobb kapcsolatokat ápol a pártitkárságot később „pongyola alatti polgármesterséggel” (idézet: Fehértói H. Miklós) felváltó Mesterrel, így a pártvagyonról szóló tárgyalások nem mennek zökkenőmentesen.

Ki "mer" nagyobbat?

A Lőrinci Magazin, hagyományosan baloldali értékrendű helyi magazin bolgja ezt egy videofelvétellel is igazolta: a Civil Mozgalom pörköltfőző versenyén Ferencz és Kőrös Péter között igencsak hűvös volt a viszony, míg a civilek vezetője Mester Lászlót folyamatosan „zavarba hozta” udvariasságával.
Az érintettek úgy tudják: a két helyi platform szakadása Fábián Rudolf MSZP-ből való kilépése után volt először tetten érthető. Mint ismert: Fábián Rudolf sokszor élesen fogalmazta meg kritikáját Szaniszló Sándor és Kőrös Péter, a párt „fiatal harácsolóival” szemben.

Nézzen Ön is ellenérdekelt feleket egy jókedvű délutánon:


 

Címkék: civil mszp gyurcsány háború gyula mozgalom istván mesterházy fábián harácsolás kőrös ferencz szaniszló

A bejegyzés trackback címe:

https://lorincihirmondo.blog.hu/api/trackback/id/tr383275625

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hígagyú 2011.10.08. 20:41:16

A blogíró akkora marhaságokat ír le, hogy azt még röhögésre sem érdemes méltatni. Még a nevekkel is erősen hadilábon áll, nem hogy az "információival".
Fábián Gyula soha nem lépett ki az MSZP-ből, mert ilyen nevú nem is volt az MSZP-ben. Fábián Rudolfnak hívják az illetőt,
csaxolok.
Ferencz István pedig soha nem volt szoci politikus, kedves önjelölt politológus bloggazda.

A többi "információja" pedig legfeljebb a cikk író zavaros agyának szüleménye.

Lőrinci Hírmondó · http://lorincihirmondo.blog.hu 2011.10.09. 14:27:04

@Hígagyú: Kedves Olvasónk!
Nagyon köszönjük az észrevételt: igaza van, természetesen nem Fábián Gyula, hanem Fábián Rudolf a hivatkozott személy. Hibánkat belátjuk, és már javítottuk is a cikkben.
Ferencz Istvánról nem írtuk, hogy szocialista politikus, itt azt gondoljuk, félrenézett valamit.
ps01.: nem vagyunk önjelölt politológusok, azok elsősorban egy másik blogban kommentelnek.
ps02.: az agyunk valóban zavaros, de hát hogy is lehetne más, ha 100 milliárd neuronból áll össze, és Chris King óta tudjuk, ráadásul fraktálhálózatokban kapcsolódnak egymáshoz .
Kérjük, olvassa tovább is blogunkat!
süti beállítások módosítása