Lőrinci Hírmondó

A Lőrinci Hírmondó Pestszentlőrinc-Pestszentimre, Budapest XVIII. kerületének mindennapjaival, elsősorban közéleti-közérzeti momentumaival foglalkozik. A blog a hazugság, a megtévesztés, a csalárdság ellen foglal állást, és teszi mindezt úgy, hogy szórakoztatni szeretne. Görbe tükör ez, amit nem szabad odadobni az ószeresnek... Ha Önnek van infója, témafelvetése, fotója, ötlete, kérjük írjon nekünk ide: lorincihirmondo@yahoo.com.

Friss topikok

HTML

MSZP-belháború a kerületben is – A balgák hova álljanak?

2011.09.28. 13:02 | Lőrinci Hírmondó | Szólj hozzá!

Erősen megosztja a XVIII. kerület szocialista pártjának közösségét Gyurcsány Ferenc és Mesterházy Attila folyamatos háborúja – értesült a Lőrinci Hírmondó. A lapunknak névtelenül nyilatkozó helyi szocialisták elmondták: „kicsiben ugyanaz zajlik, mint nagyban”, vagyis a vezetők egyrészt a pártvagyont féltik, másrészt nem tudják eldönteni, hogy melyik „ló” lesz az, amelyre felülve valamit visszaszerezhetnek a gyakorlatilag már nem mérhető népszerűségükből.

„Nekünk totál annyi már... És pont azért, mert nálunk is ugyanaz működik, mint az országos pártvezetésben!” – summázott egy fiatal MSZP-párttag, amikor a jelenlegi XVIII. kerületi MSZP szervezetének kényszerű szétszakadásáról beszélt.

A birodalom visszavág – Párttitkárok és pénzszerzők

Az erővonalak viszonylag könnyen felismerhetőek: Mester László volt polgármester körül azok gyülekeznek, akik az MSZP megújulásában látják a megoldás kulcsát, és nem szeretnék, ha mostantól kizárólag az „arrogánsan lekezelő és a lokális dolgokra érzéketlen” Gyurcsány Ferenc nevéhez kötődne a hazai baloldal.


A másik oldalon a kerületi pártszervezet pragmatikus – a gazdasági szférában több pozíciót birtokló – szárnyának két vezéralakja, Kőrös Péter (címlapfotó) jelenlegi frakcióvezető és Szaniszló Sándor (következő bekezdés fotója), a kerületben számtalan zűrös ügyei miatt szándékoltan mindenhol nélkülözött volt alpolgármester áll.

Interjúalanyaink emlékeztetnek arra, hogy mindketten már a választások előtt összeütközésbe keveredtek Mesterrel, mivel két eltérő habitusú politikai magatartást képviselnek.
„Mester – ahogy egy kiöregedett párttitkárhoz illik – nyugalmasabb tempót diktált, amelyben nem a teljesítmény, a harácsolás, hanem a promotálás, a joviális öntömjénezés volt a legvonzóbb. A fiatalok azonban „éhesek” voltak, és egyre gyorsabban akartak egyre magasabbra törni, és hamar élvezni akarták mindazt, amit gyakorlatilag csak pofára megkaptak Hagyóéktól és Gyurcsányéktól” – fogalmazott a helyi MSZP-s.

Senki többet? Mert jöhet egy harmadik csoport is...

Érdekes egybeesés, hogy Kőrös Péter még az első évadbeli képviselő-testületi ülést is kihagyta annak érdekében, hogy találkozzon a Demokratikus Koalíció platform, az új baloldali párt leendő vezetőivel...
Meg kell jegyeznünk, hogy a választásokon feltűnt kerületi, újbaloldali mozgalmak (pl.: Baloldali Értékmentők Mozgalom) kezdenek mozgolódni, és az sem kizárt, hogy a párt volt polgármesterjelöltje, jelenleg listás képviselő Ternyák András harmadik utat talál, ha a közismerten Szili Katalin-barát kapcsolati hálója újra működni kezd a zavarosban.

Mindenki figyel mindenkit, mindenkit az egisztenciája érdekel

A kerületi MSZP-ben mindenesetre leállt az élet – „mintha kriptában lennél, és azt figyeled, téged ki figyel”. Ezt bizonyítja az is, hogy az eddig rendszeres híradásáról ismert helyi MSZP-s honlap augusztus 26-dika óta nem frissült; a politikusok nem tudják, hogyan és mit tálaljanak, a látható káosz magyarázatát senki sem meri felvállalni.

 

A helyi szocialisták bizonytalanságát fokozza, hogy a párt elnöksége egyelőre senkit sem szólított fel tényleges állásfoglalásra. Ennek ellenére a XVIII. kerületi MSZP elnöksége nemrég ülést szervezett, és saját maguk próbáltak megegyezni arról, hogy a későbbi fejleményekhez hogyan idomuljanak.

 

Megkezdődött a marakodás: vajon kié lesz a "dicső múlt"?

Az ülésről nem szivárogtak ki információk; annyit lehet tudni, hogy a két szemben álló csoport elsősorban a kerületi vagyontárgyak elosztását tekinti a legfontosabb feladatának. Nem csoda: mindkét csoport szeretné magának tudni az eddig felhalmozott ingóságokat és ingatlanokat, és az sem mindegy, hogy az eddigi, „szellemi” vagyon hova kerül. „Ebben a kategóriában elsősorban a címlisták, az adatbázisok az érdekes elemek” – jegyezte meg a Üllői út 337. szám alatti pártszékhely működését jól ismerő forrásunk.

 

Címkék: mszp gyurcsány ferenc sándor andrás péter mesterházy kőrös atila szaniszló ternyák

A bejegyzés trackback címe:

https://lorincihirmondo.blog.hu/api/trackback/id/tr113262529

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása