Lőrinci Hírmondó

A Lőrinci Hírmondó Pestszentlőrinc-Pestszentimre, Budapest XVIII. kerületének mindennapjaival, elsősorban közéleti-közérzeti momentumaival foglalkozik. A blog a hazugság, a megtévesztés, a csalárdság ellen foglal állást, és teszi mindezt úgy, hogy szórakoztatni szeretne. Görbe tükör ez, amit nem szabad odadobni az ószeresnek... Ha Önnek van infója, témafelvetése, fotója, ötlete, kérjük írjon nekünk ide: lorincihirmondo@yahoo.com.

Friss topikok

HTML

Lé helyett leves – Miért nem tudják megemészteni a szockók a közétkeztetés átszervezését?

2011.10.06. 08:29 | Lőrinci Hírmondó | 1 komment

 

Nagy a csatazaj, de kevés a halott a kerületi közétkeztetés átszervezése ügyében indult véleményháborúban. A baloldali Lőrinci Magazin hetente ír valamilyen brutálerősségű (Brrrrr!!!!!!!!!) hírről, a kerület vezetéssel szimpatizáló bloggerek pedig állandóan cáfolnak. De miért fáj a szockóknak ennyire a közétkeztetés árszervezése?
Mondjuk nekem is fájna, ha a zsebemben 250 millió forinttal kevesebb landolna kenőmájaspénzként.
 
"Egyik ismerősünk ismerősének tanárbarátjának feleségjelöltje, aki a rokkantnyugdíjas haverjával együtt sasolja a tejfeles paprikáscsirkével terhelt ételhordók kihordásának mozdulatait, mintha látták volna, amint egy baszomnagy légy rástratolt valamelyik edényre, és majdnem oda is ért... Nagyon durva, hogy Ughy Attila polgármester nem legyezte el azt az ebola- és AIDS-vírusokat egyszerre a szárnyai alatt hordozó nehézbombázót egy apró kockás abrosszal, és így nem védte meg a kerület kisdiákjait és nyugdíjasait. Ezt vizsgálja ki a Cour Internationale de Justice (hágai Nemzetközi Bíróság), ne Ratko Mladić a srebrenicai szerepét" – köbö ilyen tartalmakkal jelennek meg a Lőrinci Magazin hasábjain azok a cikkek, amelyek azt szeretnék bebizonyítani: az új, szeptembertől elindult kerületi közétkeztetési rendszer szar. Meg az étel is szar. (Így szart eszünk, mielőtt szarunk – a szerk. Köszönjünk a plasztikus megfogalmazást! – a cikkíró.)
 

A lé a tét

 
A rend kedvéért: az történt, hogy az új közétkeztetési rendszerben több szolgáltató adagolja mostanában az ételt, és teszi mindezt körübelül 250 millió forinttal olcsóbban, mint a szockók idején. Pluszban az sem elhanyagolható infó, hogy a kaja jobb lett (folyamatosan riportolják az intézményeket), és jegyezzük meg halkan azt is, hogy a szockó közétkezetés visszásságai miatt eddig háromszor büntette meg a kerületet a Közbeszerzési Döntőbizottság. Azokon 30 millió forintot bukott a kerület...
 
 
(Információnk szerint egyébként épp a „konyhabiznic” érzékelhető mutyija miatt romlott meg látványosan a kapcsolat polgárMester László és a Hagyó-barát Szaniszló Sándor alpolgármester között: a főnök tudta, hogy a fiatal szarkák megtalálták az aranyat. Szómágiára fogékony kollégánk pedig azt is megjegyezte: milyen véletlen, hogy a szockók a gasztrokultúrában használatos „panír” kifejezést használták a kenőpénzekre...)
 

Éhesek maradtak

 
A durrogás tárgya tehát a következő: a helyi szockóvezérek nem tudják megemészteni, hogy megbundázott közétkeztetési közbeszerzési mutyijuk megbukott, és az a mélyen tisztelt 250 milla nem landol náluk.
Most komolyan: Önök szerint életszerű, hogy egy cég, 250 millióval kevesebbért is megoldja magasabb színvonalon a kajáltatást, mint más?! Segítünk: rohadtul nem életszerű.
 
 

Nem kapnak belőle

 
Pont ebből a különbségből mehettek Rióba a srácok, meg ki tudja hova; maximum a Travel Channel „Világturista” sorozatában bukkanhatunk majd rá olyan felvételekre, amelyeken a szpíker mögött elballag Kőrös Péter és Szaniszló Sándor, és hosszan, nagyon hosszan, kurva nagyon hosszan néznek az épp aktuális óceán végeláthatatlan távoljába, hogy stresszel gyötört lelkük megnyugvást találjon a Napban fürdőző hullámok láttán.
Na... Ez volt szép, nem Dzsudzsák finneknek lőtt gólja...:
 

 

Címkék: mszp pénz mutyi kőrös közétkeztetés szaniszló

A bejegyzés trackback címe:

https://lorincihirmondo.blog.hu/api/trackback/id/tr213281830

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

laposelemer 2011.10.09. 20:26:54

Figyu en nem vagyok hive egy vezetesnek sem aki szemermetlenul lop.
Megis hol a nagy megtakaritas eredmenye?
En helyi lakoskent folyamatos lejtmenetet tapasztalok a keruletben.
süti beállítások módosítása