Lőrinci Hírmondó

A Lőrinci Hírmondó Pestszentlőrinc-Pestszentimre, Budapest XVIII. kerületének mindennapjaival, elsősorban közéleti-közérzeti momentumaival foglalkozik. A blog a hazugság, a megtévesztés, a csalárdság ellen foglal állást, és teszi mindezt úgy, hogy szórakoztatni szeretne. Görbe tükör ez, amit nem szabad odadobni az ószeresnek... Ha Önnek van infója, témafelvetése, fotója, ötlete, kérjük írjon nekünk ide: lorincihirmondo@yahoo.com.

Friss topikok

HTML

Csudakemény hétvégéje lesz a simaszőrű vizsláknak és a szimatoló szocialistáknak

2011.10.14. 10:00 | Lőrinci Hírmondó | Szólj hozzá!

Ha az ember mostanában napisajtót olvas, két dolgot azonnal leszögezhet: 1. Nem szívesen lenne Matolcsy György számológépének energiaforrása, és 2. Nem szívesen lenne egyetlen szocialista helyében sem. Hogy helyi példát rángassunk ide: Kőrös Péter MSZP-frakcióvezető például úgy érezheti most magát, mint akinek a felesége és a szeretője egyszerre menstruál: csinálná ő, de leginkább csak magával...

Blogunk érzékeny a személyes témákra, úgymond a nagyvilág történéseinek egyénekre gyakorolt hatásaira, voltaképpen a modern újságírás alapvető tézise, miszerint a dolgok az egyén szemszögén keresztül érthetőek meg leginkább, nap mint nap izgatja a fantáziánkat.
Ennnek kapcsán tesszük fel a kérdést: Ha Mesterházy Attila keményen odaszól (márpedig odaszólt – tessék elolvasni), hogy az MSZP-sek mondják már végre, hova állnak, akkor az MSZP-sek mit fognak erre mondani?

A kocka el van veszve

A nyílt tetemrehívás (tetem vö: halott) több célt szolgálhat. Egyrészt amolyan önigazolás, másrészt az ellenkező tábor nagyságának felmérése. A legszebb az egészben, hogy a trendi politikai kommunikáció élharcosának számító Gyurcsány Ferenc elszalasztotta azt az alkalmat, hogy ezt a kérdést ő maga tegye fel.
Azt vélelmezzük ugyanis, hogy ebben a helyzetben az a kedvezményezett fél, aki először teszi fel a kérdést. Az ugyanis irányító szerepre utal, az az erőre utal, és hát az ember gyarló, csak ritkán választja a gyengébbik oldalt; sokkal ritkábban, mint a gyengébbik nemet.

A XVIII. kerületben folyó belcsatározásokról már írtunk itt, a lopások miatt szalonképtelen Demokratikus Platform helyi korifeusairól írtunk már itt is, ugyanakkor még mindig bizonytalan a lőrinci szituáció: vajon az itteniek kiben látják a vezért?

Információnk szerint Kőrös Péter MSZP-frakcióvezető maga írt egy "köremilt" arról, hogy mindenki tisztázza magában, mit akar, de éppígy az ellenoldal is erre kérte szimpatizásait. Az már csak hab a tortán, hogy az MSZP házinyomdájában készülő, gimnazista lelkesedést és bölcsődei hozzáértést egyaránt mutató havilap, a Lőrinc Magazin szerkesztőségét is erősen megosztotta a kialakult helyzet. Emiatt például két napot csúszott a hét elejére betervezett lapzártájuk, mivel nem volt egységes az álláspont, éppen merrefelé tereljék a szegfűs rét bárányait.

Hétvégi munkanapok

Szar hétvégéje lesz itten mindenkinek, akit eltartott eddig a nagy magyar mutyimalom – lehet telózni, meg mélezni. Mi csak szegény Mázlit, Péter bácsi kutyáját sajnáljuk – vélhetően egész szombaton és vasárnap arról fog álmodozni, hogy róla írják a Frakk, a macskák réme azon részét, ahol a jól viselkedő kutyus az őszre festett erdőben töltheti szabadnapjait. Hát nem fogja...

Címkék: gyurcsány mutyi mázli kőrös

A bejegyzés trackback címe:

https://lorincihirmondo.blog.hu/api/trackback/id/tr693302179

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása