Lőrinci Hírmondó

A Lőrinci Hírmondó Pestszentlőrinc-Pestszentimre, Budapest XVIII. kerületének mindennapjaival, elsősorban közéleti-közérzeti momentumaival foglalkozik. A blog a hazugság, a megtévesztés, a csalárdság ellen foglal állást, és teszi mindezt úgy, hogy szórakoztatni szeretne. Görbe tükör ez, amit nem szabad odadobni az ószeresnek... Ha Önnek van infója, témafelvetése, fotója, ötlete, kérjük írjon nekünk ide: lorincihirmondo@yahoo.com.

Friss topikok

HTML

Hogyan lett a XVIII. kerületi média a Kucsák-platform vazallusa? – I. rész

2011.10.20. 16:45 | Lőrinci Hírmondó | Szólj hozzá!

Sajtóosztály, Városkép, TV18, www.bp18.hu – a hivatalos XVIII. kerületi önkormányzati médiahad négy lovasa. De voltaképpen ki irányítja az orgánumokat és kiktől jönnek az ukázok? Mint egy TV Paprika-őrült bevásárló úgy igyekeztünk körbejárni a témát: "lássunk tisztán" (színtiszta lenyúlás a hivatalos kommunikációból...), ki akar velünk megetetni és mit? A történet többrészes, mert kicsit túl sok infót gyűjtöttünk össze ahhoz, hogy azt egyetlen anyagban tárjuk a mélyen tisztelt nagyérdemű elé.

 

Ki szervez ki?

Mert a helyzet bonyolult... A különböző orgánumokat ugyanis szétbontották: az internetes felület javarésze (hivatali közlemények, stb...) önkormányzati hatáskörbe tartozik, míg annak hírszolgáltatása – az impresszum szerint – a kerületi tulajdonban lévő Városgazda Zrt. hatáskörébe. Pontosabban a Városgazda Zrt. szervezetébe tagozódott Városkép és TV18 szerkesztősége szolgáltatja az írott és a videós tartalmat. Vagyis a helyzet úgy áll, hogy az önkormányzat nem kiszervezve a médiumokat, jelentős megtakarításokat elérve, transzparens módon tartotta magánál az irányítást és a tulajdonjogot.

Az előző városvezetés természetesen kiszervezte az összes ilyen jellegű feladatot. A Városkép például egy amerikai offshore cég birtokában volt, aminek hátteréről értelemszerűen keveset tudni. Vagyis extrém (jaj, de nem is olyan extrém ez... :) ) esetben még az is előfordulhatott, hogy a Szaniszló-Kőrös vezette szocicsapat a város pénzéből olyan társaságokat kért fel a médiumok üzemeltetésére, amelyek mögött khm, khm, khm... épp ők nekik tetsző személyek álltak.

Kettős ügynök(ök)?

Jelen pillanatban a Városgazda Zrt. külön divíziót tart fenn a médiumoknak, amelynek vezetője Barta Balázs, a Google szerint volt indexes újságíró – mi még nem láttuk, és hát a Városgazda Zrt. honlapja sem kényeztet el bennünket...
Megjegyezzük – mert mi semmin sem lepődünk meg ebben a meglepetésekkel terhelt világban –, hogy az abszolút ellenérdekelt, szegfűs oldal házilapját, a Lőrinci Magazint jegyző Magazinlapok főszerkesztőjét szintén Barta Balázsnak(!) hívják. Hogy a két médiamunkásnak van-e köze egymáshoz, nem tudni; mindenesetre érdekes egybeesés, és a behivatkozott internetes múlt is arra utal, hogy a "Barta" vezetéknévvel rendelkező személy(ek) furcsa viszonyrendszert feltételeznek a háttérben.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A Lőrinci Hírmondó él a gyanúperrel, hogy egy alkuban a helyi Fidesz és a helyi MSZP kiegyezett, és a két média birodalom egy kézben van. Eszerint a logika szerint a szocialisták által leírt nyilvánvaló hazugságokat éppen ezért nem támadják meg a bíróságokon a kerületi narancskommandó tagjai...
Minden látszólagos ellenzéki ellenvetést ugyanis voltaképpen ők generálnak.
Ezt igazolja az is, hogy a fideszes vezetők egyetlen egy esetben sem kommentálták a Lőrinc Magazin köztörvényes hazugságokra épült híreit, pedig ők aztán mostanság ott perelnek, ahol csak lehet. Lásd: egyre dagadó elszámoltatás.

Az érdem másik oldala

A két birodalom mögött azonban van egy harmadik is... A Centrum Televízió Magyarország Kft.-re, a centrumtv-re gondolunk, amely több kerületben is sugároz aktuális, friss műsort. Információnk szerint a centrumtv minden érintett önkrományzattól kap támogatást, még azoktól is, amelyeknek van saját televíziójuk. A 18. kerület szintén ebbe a kategóriába tartozik, bár a támogatás összege nem haladja meg az egyhetes bugaci autóparkolóbérlet árát...

És hogy a támogatás és a cím is értelmet nyerjen valahogyan, javasoljuk, hogy a centrumtv honlapjának "keresés" mezőjébe üssék be, hogy "kucsák lászló". Három oldalon keresztül tallózhatunk a videókban (36 darab), míg például Ughy Attila polgármester, szintén országgyűlési képviselő nevére nyolcat dob ki a kereső, és ebből hatban gyakorlatilag meg sem jelenik.
Szerkesztőségünk ehhez még csak egy adalékot tesz hozzá: a Városképben Kucsák László országgyűlési képviselő és alpolgármester szerepel a legtöbbet fotóval...

Folyt köv., mert innentől lesz még érdekesebb...

Garantáljuk...
 

Címkék: kőrös szaniszló kucsák

A bejegyzés trackback címe:

https://lorincihirmondo.blog.hu/api/trackback/id/tr923317914

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása