Lőrinci Hírmondó

A Lőrinci Hírmondó Pestszentlőrinc-Pestszentimre, Budapest XVIII. kerületének mindennapjaival, elsősorban közéleti-közérzeti momentumaival foglalkozik. A blog a hazugság, a megtévesztés, a csalárdság ellen foglal állást, és teszi mindezt úgy, hogy szórakoztatni szeretne. Görbe tükör ez, amit nem szabad odadobni az ószeresnek... Ha Önnek van infója, témafelvetése, fotója, ötlete, kérjük írjon nekünk ide: lorincihirmondo@yahoo.com.

Friss topikok

HTML

MÉZtelen igazság

2011.09.27. 12:16 | Lőrinci Hírmondó | 2 komment

Kedves Olvasó!

Otthonosan mozgunk a XVIII. kerületben. Itt élünk régóta – a mienk.
Úgy a mienk, ahogy még 99 ezer lakótársunknak... Megéltünk már jót, rosszat, de nem költöztünk el – vagyunk, dolgozunk, élünk.
És szeretjük azt a földet, amin lépünk.

Most pedig új médium született... 

 

Zömmel újságírók és köztiszteletben álló kerületiek vagyunk, akiknek – minden rátartiság nélkül – helyes az arány- és irányérzékük. Ezért úgy gondoljuk, hogy gondolataink nem lesznek érdektelenek, hogy tapasztalataink megosztása másoknak is jól jöhet, ha éppen a XVIII. kerület mindennapjai kerülnek a beszélgetések középpontjába.

A Lőrinci Hírmondó papíralapú újság (lesz – reméjük :)), de egyelőre csak a monitorokon keresztül kopogtatunk be a kerületiek nappalijába. A közönségnek könnyű dolga van: ha nem tetszik a leírt szöveg, ha nem tetszik a behúzott videó, akkor lapozz, és már csak néhány éterbeli GPS jelzi: hol is járt a letűnt pillantokban.

Örülünk, hogy egynémely blog a függetlenség álcája alatt igyekszik igen-igen kendőzetlen pártállásos véleményeket közölni, és teszi mindezt úgy, hogy az ember nem érti: hogyan lehet ilyen elegánsan hazudni, horribile dictu: működni.

Nyílt titok, hogy a helyi baloldlai sajtót Kőrös Péter (KáPé) kóverolja, és a cikkek szerkesztése is az ő keze munkáját dícsérik. De íróik között tudhatjuk Szaniszló Sándor (SzáSa) és Ferencz Nagyon Civil István volt alpolgámestert is – a stílusuk kiszámítható, (dez- vö: fél-) információik sematikus keretek közül kerülnek napvilágra pongyola módon és rosszízű, pártállami időket idéző köntösben.

Kivonat a múltból – sajnos kampányvideó, de ettől még élvezhető és hasznos:


Szaniszló Sándor és Kőrös Péter 18. kerületi szegfűs kaszinója from Medve 18 on Vimeo.

Igyekszünk rávilágítani majd arra, hol és hogyan csúsztatnak, de arra is, hogy miért lett legfőbb problémájuk a „méztelenség”. Az eddigi vagyonfelhalmozással töltött időt mostanában ugyanis nem tudják másra fordítani, mint arra, hogy felszínen próbálnak maradni. Mind a kerületben, mind a szegfűmocsárban.
Nem nagyon sikerül – aki gyakorta jár az Üllői úton, maga is szemtanúja lehet , ahogyan a volt élmunkás-csapat (vö: Áll egy élmunkás a téren a punkérából) jobbra-balra vesződik a  semmittevésben. Peugeot-okról, riói karneválokról, aradi szépévekről beszélgetnek.

Mert nincs már nektár, nincs már méz – nagy kín, ha az ember nem tudja biztosítani magának a léha pénzkereseti lehetőségeket.

Lapunk belelapoz az elfelejtett aktákba. Előkerülnek olyan témák, hogy Kőrös Péter miért lakik épp Gyálon; hol rejtőzik Szaniszló Sándor volt titkárnője; mi a helyzet a feljelentésekkel; hogyan lettek szimpatizánsai Mester László volt polgármester vezetésével a szabadkőművesek „mozgalmának”; hogyan telt jóváhagyásukkal havi – jegyezzük meg: polgármester hivatali – 400 ezer forint a ValóVilág4 sms-eire; hogyan működött a kupleráj; és hát a fiatal Hagyó-örökösök hogyan verték át az öregeket...

Elmondjuk, mert el kell: az eddigi helyi fideszes próbálkozások nem túlzottan izgalmasak (sőt...), hogy ezeket a témákat érthetően és normálisan elmondják, hogy valódi képet fessenek azokról, akikről itt szó kell hogy essék.

Mi úgy gondoljuk, a gondolkodást nem lehet megspórolni.

Szeretnénk, ha Ön sokszor jönne hozzánk.
Olvasson, gondolkozzon, kommenteljen, forwaldoljon, bookmark-oljon és frissítsen!
Ennél többet nem remélünk...

 

Címkék: mszp sándor péter mutyi istván kőrös ferencz szabadkőművesek szaniszló

A bejegyzés trackback címe:

https://lorincihirmondo.blog.hu/api/trackback/id/tr33259951

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

decimus 2011.10.01. 15:08:34

A stílus nagyon jó, gratulálok hozzá, de ez a sok bennfentes infó felveti a kérdést, hogy önök hogyan jutnak hozzá?

decimus 2011.10.01. 15:09:41

na és hol rejtőzik a titkárnő?
süti beállítások módosítása